Bestuursleden

Pim de Lijster — Voorzitter / Projectcoördinator

Vanaf 2000 is Pim betrokken bij Stichting SAM toen hij, samen met zijn vrouw Willemijn, als arts tot begin 2003 werkzaam was in het ziekenhuis van Nkhoma, Malawi.  Na een tussenperiode in Australië, bij de Royal Flying Doctor Service, is hij in 2009 begonnen met het Mozmed project in Moma, Mozambique. Later kwam daar het Mozmed project in Gurúè bij. Tot medio 2014 heeft hij leiding gegeven aan een team van artsen, tandartsen, verpleegkundige en ondersteunende vrijwilligers. Eind 2014 is hij samen met zijn vrouw en gezin verhuisd naar Portugal en werkt hij daar op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Sinds 2014 is hij bestuurslid en contactpersoon met de lopende projecten in Mozambique. In 2020 heeft hij het voorzitterschap overgenomen van Jan van der Spek.

Jan Vonk — Penningmeester

Jan Vonk is sinds de oprichting als penningmeester verbonden aan Stichting SAM. Geboren in 1946 en dus inmiddels met pensioen na ruim 35 jaar werkzaam geweest te zijn als zelfstandig financieel adviseur na een accountancy opleiding. Nu nog parttime actief als belastingconsulent en als vrijwilliger bij een paar stichtingen waaronder de protestantse kerk in zijn woonplaats Terheijden bij Breda. Getrouwd met Els, vader van twee zonen en trotse opa van vier kleinkinderen.

Jan van der Spek — Bestuurslid

Vanaf de oprichting in 2000 is hij betrokken bij Stichting SAM als voorzitter. In 2020 heeft hij het voorzitterschap overgedragen aan Pim de Lijster. Als schoonvader, vader en grootvader van respectievelijk Pim, Willemijn en hun kinderen heeft hij het voorzitterschap voor 20 jaar een extra dimensie gegeven. Van oorsprong pedagoog/andragoog is hij, geboren in 1942, als bestuurder in verschillende organisaties in de gezondheidszorg werkzaam geweest, hetgeen bijgedragen heeft aan zijn sterke gevoel van betrokkenheid bij de projecten van Stichting SAM.

Elke Wilson-van Alphen — Public Relations

Elke is geboren in 1979 en verloskundige van beroep. Zij is getrouwd met Pieter en heeft 3 kinderen. Sinds 2008 maakt zij deel uit van het bestuur van Stichting SAM. Haar interesse voor Stichting SAM komt voort uit haar eigen medische achtergrond, maar ook interesse in werken in een ontwikkelingsland en verder in de persoonlijke connectie met Pim en Willemijn de Lijster. Een paar jaar geleden heeft zij de Tropencursus gevolgd bij het Havenziekenhuis in Rotterdam. Pim en Willemijn kennen Elke via de Koningskerk in Rotterdam Feijenoord. Dit alles bij elkaar maakt dat zij het leuk vindt om zich in te zetten voor dit mooie project!

Marie-Cecile van der Pol-Bijloo — Secretaris

Sinds mei 2015 is Marie-Cecile van der Pol- Bijloo betrokken bij de SAM. Ze kent Willemijn al sinds haar kindertijd en is zo bij de SAM terechtgekomen. Marie-Cecile is gehuwd en heeft een dochter,  daarbij nog twee prachtige stiefdochters.  Na haar middelbare school is ze tandheelkunde in Amsterdam gaan studeren. Met haar gezin woont en werkt ze met veel plezier in het prachtige Ouddorp.