Achtergrond

Stichting SAM is in 2000 opgericht. Het is een niet-gouvernementele organisatie (NGO) die samenwerkt met lokale organisaties om medische zorg te verlenen in afgelegen gebieden in Afrika.

Stichting SAM is gemotiveerd en geïnspireerd vanuit het Christelijke geloof.

Doel van onze gezondheidsprojecten

Mensen die in Afrika geografisch gezien geen of weinig toegang hebben tot bestaande medische zorg, goede medische zorg bieden.

Werkwijze

Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de reeds aanwezige klinieken. Het personeel in de lokale klinieken wordt ondersteund en getraind, daarnaast wordt er gezondheidsvoorlichting gegeven aan de lokale bevolking.  Daarbij wordt er transport verleend aan patienten en medisch materiaal.

Partners

Stichting SAM werkt nauw samen met Mission Aviation Fellowship Mozambique (MAF) en Missão Betesda em Moçambique. Beide organisaties zijn gevestigd in Nampula.

Geschiedenis

Stichting SAM is in 2000 in Nederland opgericht en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en is een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Sinds de oprichting ondersteunt Stichting SAM medisch werk in Afrika.

Dit begon met de ondersteuning van het Nkhoma Hospitaal in Malawi. Pim en Willemijn de Lijster hebben daar van 1999 tot begin 2003 gewerkt. In 2008 is Stichting SAM in samenwerking met Pim en Willemijn het medisch project MOZMED (Mozambique Medisch) in Mozambique begonnen. Kijk voor meer informatie bij de ‘Veldwerkers’ en ‘Projecten’.