Bestuursleden

Jan van der Spek – voorzitter

Vanaf de oprichting in 2000 is hij betrokken bij de stichting SAM als voorzitter. Als schoonvader, vader en grootvader van respectievelijk Pim, Willemijn en hun kinderen kan hij deze functie een extra dimensie geven. Van oorsprong pedagoog/andragoog is hij, geboren in 1942, als bestuurder in verschillende organisaties in de gezondheidszorg werkzaam geweest, hetgeen bijgedragen heeft aan zijn sterke gevoel van betrokkenheid bij de projecten van Stichting SAM.

Marjolein Crezee-Bijloo – secretaris

Sinds september 2011 is Marjolein Crezee-Bijloo lid van het bestuur van SAM. Waarom is zij tot het SAM bestuur toegetreden? Haar ouders en de ouders van Willemijn zijn goede vrienden. Willemijn en Marjolein kennen elkaar al van af hun babytijd. In hun jeugd hebben ze veel samen opgetrokken. Dit heeft geresulteerd in een goede band. Marjolein is geboren in 1972. Zij is getrouwd en de trotse moeder van 4 kinderen. Na de middelbare school heeft zij orthopedagogiek gestudeerd. Daarna heeft ze de PABO gedaan. Tegenwoordig werkt Marjolein als leerkracht in het basisonderwijs. Naast haar gezin en werk geeft o.a. de functie in het bestuur van Stichting SAM een rijke invulling aan haar vrije tijd.

Jan Vonk – penningmeester

Jan Vonk is sinds de oprichting als penningmeester verbonden aan Stichting SAM. Geboren in 1946 en dus inmiddels met pensioen na ruim 35 jaar werkzaam geweest te zijn als zelfstandig financieel adviseur na een accountancy opleiding. Nu nog parttime actief als belastingconsulent en als vrijwilliger bij een paar stichtingen waaronder de protestantse kerk in zijn woonplaats Terheijden bij Breda. Getrouwd met Els, vader van twee zonen en trotse opa van vier kleinkinderen.

Elke Wilson-van Alphen – PR

Elke is geboren in 1979 en verloskundige van beroep. Zij is getrouwd met Pieter en heeft 2 kinderen. Sinds 2008 maakt zij deel uit van het bestuur van Stichting SAM. Haar interesse voor Stichting SAM komt voort uit haar eigen medische achtergrond, maar ook interesse in werken in een ontwikkelingsland en verder in de persoonlijke connectie met Pim en Willemijn de Lijster. Een paar jaar geleden heeft zij de Tropencursus gevolgd bij het Havenziekenhuis in Rotterdam. Pim en Willemijn kennen Elke via de Koningskerk in Rotterdam Feijenoord. Dit alles bij elkaar maakt dat zij het leuk vindt om zich in te zetten voor dit mooie project! Haar taak bestaat voornamelijk uit het opstellen en versturen van het SAMnieuws.

Marie-Cecile van der Pol- Bijloo

Sinds mei 2015 is Marie-Cecile van der Pol- Bijloo betrokken bij de SAM. Ze kent Willemijn al sinds haar kindertijd en is zo bij de SAM terechtgekomen. Marie-Cecile is gehuwd en heeft een dochter,  daarbij nog twee prachtige stiefdochters.  Na haar middelbare school is ze tandheelkunde in Amsterdam gaan studeren. Met haar gezin woont en werkt ze met veel plezier in het prachtige Ouddorp.

Pim de Lijster – bestuurslid en projectcoordinator namens stichting SAM.