BBQ

Zaterdag 21 September hadden we een gezellige BBQ in Nampula. Aanwezig waren alle Missao Betesda leden en de MAF-piloten met hun families. We hadden een heerlijke maaltijd en samen keken we terug op het MOZMED project van de afgelopen jaren. Een project dat heel klein begon met een enthousiaste familie, Pim en Willemijn met hun drie kinderen. Al gauw kwam Ida erbij als Braziliaanse tandarts en samen begonnen Pim en Ida aan het MOZMED project in Moma. Ze hebben een mooie samenwerking met de MAF (Mission Aviation Fellowship) die hen elke week brengt en ophaalt met hun Cessna. In de jaren daarna is het MOZMED team uitgebreid met Hanneke, als tweede arts, Sarah als tweede tandarts, Giovanni als verloskundige en Bart als verpleegkundige. Nu bestaan er twee MOZMED teams die werken in twee districten (Moma en Gurue).

Mooi is het om te zien hoe dit team samenwerkt, hoe ze werken in kleine lokale ziekenhuizen en hoe ze een steentje kunnen bijdrage aan het Mozambikaanse gezondheidssysteem.

Binnenkort meer nieuws.

 

Mozmed 2-1

Laat wat van je horen

*